Bestellingen tussen donderdag 16 en maandag 20 mei zullen op of na 22 mei worden uitgeleverd.

Groot project? Offerte nodig? Isolatie kopen?

Bel 085-5004100 of neem contact op

€ 0,00

Het belang van goed isoleren

Isoleren is hot. Om onze klimaat doelstellingen te halen zal het energie gebruik van omlaag moeten. De overheid stimuleert dit door het geven van subsidies en het duurder maken van energie. Daarnaast moet het gebruik van aardgas drastisch omlaag en eigenlijk zouden we zonder moeten.

De mate van energieverbruik wordt uiteindelijk uitgedrukt in een Energie label. Een gunstig label levert niet alleen een besparing in energiekosten op, maar het vergroot ook de waarde van de woning. Het energielabel is nu al een belangrijker pijler voor de huurwaarde van een woning.

Hoe behalen we deze doelstelling? Hiervoor zijn vele installatietechnische oplossingen beschikbaar en in ontwikkeling, die ons hiermee goed kunnen helpen. Al deze oplossingen zijn gebaseerd op een in de basis een laag energieverbruik van onze gebouwen.

Een laag energieverbruik realiseren we in eerste instant door de schil, gevels wanden en daken, zo goed mogelijk te isoleren en naden en kieren goed af te dichten. Ook wel luchtdicht bouwen genoemd. Denk bij dit laatste aan goed werken tochtprofielen, dichten van tocht achter de plinten, dichten van naden bij kozijnen, maar ook een goed brievenbus afsluiting. En vergeet ook de meterkast niet, hier zitten vaak veel kieren welke eenvoudig gedicht kunnen worden met bijvoorbeeld een flexibele Purschuim.

Wanneer we kijken naar het isoleren van gevels, daken en vloer, dan mag de focus in eerste instantie liggen op het dak. Daar hebben we immers het grootste warmteverlies op te vangen. Vervolgens de gevels, muren en de beglazing en als laatste de vloer. Hoewel een goed geïsoleerde vloer ons wel direct veel comfort geeft.

Tips

  • De overheid betaald mee middels een aantrekkelijke subsidieregeling bij het nemen van twee energiebesparende maatregelen. Subsidie energiebesparing eigen huis 
  • Zoek uit waar jouw verbeterpunten liggen met Verbeterjehuis
  • Veel isolatieklussen zijn goed zelf te doen. Vraag Isolatiewinkel om advies bij uw klus
  • Vraag uw offerte bij aan bij Isolatiewinkel.nl. Wij zorgen dat u inzicht in alle benodigde materialen en hulpmiddelen krijgt voor een optimaal resultaat
  • Er zijn vele soorten isolatiemateriaal. Laat u door isolatiewinkel.nl helpen met de juiste keus